ARTIKEL
door: STERKkamp vzw

Berchemse start STERKkamp om kinderen zelfzeker te maken

Maya Hoppenbrouwers is 23 en psychologisch consulent. Sinds haar zestiende is ze een ge├źngageerd animator. Ze begeleidde tal van kampen en zette zich meer dan zes jaar in als vrijwilliger en jobstudent bij de jeugddienst van Berchem.

Maya wou haar kennis die ze opdeed tijdens haar studie, combineren met de ervaring die ze in het jeugdwerk opdeed. Daarnaast merkte ze een leegte in het aanbod van jeugdkampen. Je hebt kampen waar er gigantisch grote aantallen kinderen rondlopen en je hebt kampen voor kinderen met een bepaalde stoornis. Kinderen die 'gewoon' niet zo sterk in hun schoenen staan, daar werd tot op heden nog niets dergelijks voor georganiseerd en daar brengt STERKkamp nu verandering in!

In de herfstvakantie ging het eerste kamp van start en we kunnen zeker spreken over een geslaagde editie! In de krokus-, paas- en zomervakantie komt er dan ook een vervolg. De sterkte van de STERKweken zit hem in de kleinschaligheid. Er wordt in de voormiddag in groepjes van maximum zeven kinderen en twee monitoren spelenderwijs gewerkt rond talenten, sociale vaardigheden en emoties. In de namiddag spelen en knutselen de kinderen rond een weekthema, deze krokusvakantie zal het rond carnaval zijn.

De kampen gaan door in het Xaveriuscollege te Borgerhout en zijn toegankelijk voor alle kinderen uit de lagere school. Ze worden opgesplitst in leeftijdsgroepjes: 7-9 en 10-12 jaar.

Wil jij sterker in je schoenen staan? Kom dan mee op STERKkamp!

kamp,vakantie

foto: Maya Hoppenbrouwers