ARTIKEL

Bib renovatie

In de voorbije 12 jaar evolueerde onze bib meer en meer van een uitleenbib naar een belevenisbib. We merken dat klanten niet enkel meer boeken komen ontlenen, maar ook komen lezen, op de computer werken, studeren en huiswerk maken. Bovendien zorgen de zadenbib, de moestuintjes en verschillende edities van activiteiten zoals ‘De kast van …’ voor een aangename sfeer in de bib.

Omdat we nog meer willen inzetten op beleven, informeren en inspireren sluit De Poort vanaf 24 oktober 2016 de deuren voor een grondige make-over. We gaan terug open na de kerstvakantie.

Renoveren kan enkel als er plaats is en daarbij hebben we uw hulp nodig. Vanaf 1 oktober mag u zoveel materialen uitlenen als u wilt. Zo bewaart u onze boeken, dvd’s en cd’s op een tijdelijk plekje bij u thuis. U brengt ze pas bij ons terug binnen als we opnieuw open gaan. Ook onze inleverschuif blijft tijdens de werken ter beschikking. Of u mag de materialen ook terug binnen brengen in een andere bib.

Wat is anders na de heropening? De bib krijgt meer zitplekken, een gezellige koffiehoek met een tabletlounge, een leestafel en muziekzetels. Er komt een stille werkplek met computers, een speelse voorleeshoek en meer tentoonstellingsruimte. We willen de creativiteit rondom ons immers ook tonen in de bib.

Net als andere bibliotheken starten we met zelfuitleen. U brengt zelf uw materialen binnen of leent boeken, dvd’s en cd’s uit aan de automaten. We hebben geen centrale balie meer maar wel infopunten verspreid over de bib. Op die manier kunnen de bibmedewerkers klanten persoonlijk begeleiden bij het zoeken naar informatie en inspiratie.

Benieuwd naar de vorderingen? Volg de make-over van onze bib op Facebook: www.facebook.com/bibliotheekdepoort 

Natuurlijk laten we u tijdens de sluitingsperiode niet in de kou staan.

• Elke dinsdag tussen 10 en 13 uur en elke woensdag tussen 13 en 17 uur bent u welkom in een tijdelijke biblounge op de eerste verdieping. Bij het genot van een kopje koffie of thee leest u de krant of een tijdschrift. Leden van de kinder- en jeugdjury kunnen er hun boeken blijven lenen. U kunt steeds materialen uit andere bibliotheken laten overkomen en ontlenen. De pc’s blijven beschikbaar en er zijn werk- en studeerplekken. Een bibmedewerker helpt u verder met vragen.

• Onze Leeslekkervrijwilligers lezen leuke verhalen voor op woensdag 26 oktober, 30 november en 21 december, telkens om 14 uur. Ook zaterdag 22 oktober is er nog een voorleessessie met als thema 'Verhuizen'.

Van 7 tot 22 november kunt u in de academie voor beeldende kunsten aan het Van Hombeeckplein genieten van Kijk!, een interactieve tentoonstelling met uniek grafisch werk van Panamarenko en Luc Tuymans. Op woensdagnamiddag en zaterdag zijn er interactieve rondleidingen. Voor meer info en inschrijvingen kunt u terecht op www.ccberchem.be/indebib 

Bron: mail van de Bib
Lees ook meer hier.

bib,bibliotheek,voorleessessie,voorlezen,expo,Academie Berchem,panamarenko,luc tuymans,interactief,koffie,vrijwilligers,renovatie,renovatieproject