ARTIKEL
door: Marleen De Gruyter

Buurderij de Veldekens opent weldra de deuren!

Eind januari is het zo ver! Dan opent de eerste buurderij in Berchem. Een buurderij is een ontmoetingsplek tussen buren en boeren uit de streek. Je koopt online de lekkerste producten rechtstreeks bij de lokale producent/boer en komt ze op vrijdag tussen 15u30-17u afhalen in de ontmoetingsruimte voor de kerk van de Verrezen Heer, Berchemstadionstraat 8.

Je ontmoet er op dat moment niet alleen je buren, maar ook de boeren en producenten bij wie je bestelde. Zij kunnen je meer vertellen over hun bedrijf, maar ook met raad en daad bijstaan over de producten die je bij hen kocht. Iedereen vaart wel bij dit intiatief: jij koopt een lekker product, de producent krijg een eerlijke prijs, je koopt lokaal en verkleint je ecologische voetafdruk, goed voor het milieu, alles wordt op voorhand besteld, er zijn geen overschotten..

Zin gekregen in meer: surf dan naar https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/9164 en sluit je gratis en vrijbljvend aan bij buurderij De Veldekens. Je leert hier alvast de eerste producenten en hun producten kennen, volgt de vorderingen van de buurderij op de voet en wordt als eerste op de hoogte gebracht van het grote openingsfeest en de eerste verkoop!

Je kan ons ook volgen via facebook: https://www.facebook.com/BuurderijDeVeldekens/. Tot snel op de buurderij!


foto: Marleen De Gruyter