ARTIKEL
door: 'Nuff Said (facebook)

'Nuff Said & BRZZVLL

Berchemisdemoeite neemt dit artikel over van de facebook pagina van 'Nuff Said! We zagen BRZZVLL mét Amir Sulaiman vorig jaar nog live in ccBe, waar ze ook al een stukje van de plaat speelden.
We hebben het even opgezocht en volgens ons gaat het om dit album: First Let's Dance: A 'Nuff Said Celebration.

'Nuff Said en huisband BRZZVLL spelen elke eerste vrijdag van de maand (van oktober tot mei) in ccBe een fantastisch en gevarieerd programma. Een geüpdate programma volgt snel op deze site!

Bron: 'Nuff Said facebook:

Onze huisband Brzzvll werd uitgenodigd om met de godfather van 'Nuff Said Amir Sulaiman op te treden op Takin' it to the Streets in Chicago. Dit tweejaarlijks intercultureel festival wordt al bijna 20 jaar georganiseerd door Inner-City Muslim Action Network (IMAN). IMAN werd in 1997 opgericht door een diverse groep moslims waaronder studenten, bewoners en organisatoren. Gedreven door hun mededogen en sociale rechtvaardigheid, werken ze aan gemeenschapsopbouw en sociale verandering voor iedereen, ongeacht kleur of religieuze overtuiging. Met Takin’ it to the Streets brengen ze door middel van cultuur en kunst de wereld samen en inspireren ze jong en oud.

Met de slogan "The Journey to Justice Continues" stond deze editie in het teken van de mars die Dr. Luther King exact 50 jaar geleden hield in Chicago. Op de ochtend van het festival verzamelden mensen uit alle hoeken van Chicago en daar buiten om dit historische parcours onder leiding van Jesse Jackson (die er 50 jaar geleden ook bij was) af te leggen en ook wij waren er bij! Bij aankomst op het festivalterrein namen tal van prominente sprekers het woord, waaronder de dochter van Malcolm X, Ilyasah al Shabazz en de revelatie van het festival: Ziad Shakir aka de coolste imam aller tijde.

'Nuff Said reisde samen met een filmploeg onder leiding van documentairemaker Sam Ostyn en legde deze unieke ervaring op beeld vast. Het verhaal dat we hiermee willen brengen is er een van grootstedelijkheid, samenleven en de belangrijke rol die kunst hierin kan spelen, zowel in Chicago als bij ons. Het grootste werk, namelijk de postproductie, moet nu nog gebeuren maar we kijken alvast vol spanning uit naar het eindresultaat en hopen jullie te mogen verwelkomen op de première begin volgend jaar!

Dank aan Rami Nashashibi, Lavon Pettis, Asad Ali Jafri, Matthew Ramadan, Angela Rosario en de rest van het team van IMAN!

&

Nuff Said heeft het bericht van The Word magazine gedeeld:

Brzzvll's latest album "A 'Nuff Said Celebration ft. Amir Sulaiman" is one of the best releases of 2016 according to Word!"
"Clean-cut funk with hints of afrobeat and jazz. ... Centred around the compositions of Vincent Brijs, the band continues in its spirit of rare grooves that bring out your best dance moves."