PLAATS
Gen. Drubbelstraat 42

Rood-Wit

Cafe 'RoodWit' bestaat al een eeuwigheid.
Het is een van de weinige authentieke buurtkroegen die Berchem (Antwerpen) nog rijk is.

De naam RoodWit komt overigens van de kleuren van de biljartballen, die op de biljarttafel liggen die centraal staat in het cafe. Eind vorige eeuw nam Peter Melis samen met een vriend Pol en zijn vrouw Hilde de zaak over. Met als eerste bedoeling de plek en haar buurtfunctie voor de ondergang te vrijwaren. Hoe dat kon, werd met veel intuitie en creativiteit stap voor stap uitgezocht en opgebouwd. De jukebox werd vervangen door een piano. De speelkast door een boekenrek. RoodWit werd het startpunt van buurt- en straatfeesten, vergaderplek van talloze wijkcomitees, thuishaven van biljart-, bak- en voetbalsupporterclubs, schaaktoernooien...

Naast biljarten wordt ook gespeeld met pitjesbak, bakspel, schaak, dammen, scrabble,skipbo, 4 op een rij, trivial pursuite, awale, rummikub, triominos, boggle, e.v.a. bovendien staan er een hoop boeken, boekjes, strips en dagelijks veel leesvoer, Gazet van Antwerpen, De Standaard, Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer,.... ter beschikking. Elke zaterdag tussen 14.00 en 16.00 en zaterdag- en soms zondagavond van 20.00 tot 22.00 is er een gratis concert met steeds wisselende groepen. Voor meer info zie maand- en weekagenda.

Vier keer per jaar spelen Jokke Schreurs en Ariadne Van Den Brande Live Jukebox (op een zondagavond van 20:00 tot 22:00).
Nu is er, in de schoot van RoodWit, vzw De Boog. VZW De Boog organiseert elke tweede dinsdag van de maand een avond rond gedichten, literatuur, lezingen, vertellingen. Voor meer info klik op de link van De Boog.

buurt,buurtkroeg,kroeg,bruine kroeg,spelletjes,lezen,biljart,live muziek,muziek,optredens,concert,optreden,authentiek,de boog,vzw de boog,gedichten,literatuur,gratis concert